Кві 18, 2016

На «Фармак» презентували книгу «Щоб жити. Розуміючи Київ»

В стінах фармацевтичної компанії «Фармак» відбулася презентація благодійної книги спогадів про столицю – «Щоб жити. Розуміючи Київ». Це перша та єдина в Україні книга, написана найстаршими жителями столиці. Ініціатором створення якої виступила компанія «Фармак».

Люди старшого покоління – знавці Києва, видатні культурні діячі України, спортсмени завітали на «Фармак» аби поринути у приємні спогади про улюблене місто, почитати історії, записані на сторінках книги «Щоб жити. Розуміючи Київ». Про столицю написано чимало, але ця книга – незвичайна. Авторський колектив видання складається з двадцяти двох найстарших киян, більшість з яких залишилася самотніми на схилі літ.

«Щоб жити. Розуміючи Київ» – це збірка щирих історій з перших вуст про життя звичайних городян у різні періоди ХХ століття. Яким був побут киян, де гуляли мешканці, що полюбляли – автори книги згадують різноманітні деталі київського життя й місцевих звичаїв.

У теплому дружньому колі гості презентації говорили про архітектуру, літературу і спортивне життя Києва 50-80 років XX століття – у супроводі міських відеозамальовок.

Серед почесних гостей – автори книги, поет і громадський діяч, рецензент видання Іван Драч, журналіст, письменник і режисер Семен Случевський, тренер-легенда радянського і українського боксу Михайло Зав’ялов, а також київські барди – Ірина Карпінос та Анатолій Лемиш.

Назад до новин

Ще більше новин