Тра 03, 2018

ПАТ «Фармак» у 2018 році збільшить обсяг інвестицій на третину

ПАТ «Фармак» планує інвестувати в модернізацію виробництва 638 млн грн цьогоріч. Це на 32% більше, ніж у 2017 році.

«Сьогодні, щоби бути лідером, необхідно постійно вдосконалюватися, впроваджувати інноваційні технології. Саме так працює «Фармак». Уже багато років левову частку доходу ми реінвестуємо в нашу компанію, і з року в рік ця сума збільшується. За останні 7 років ми інвестували в модернізацію виробництва 2,8 млрд грн, або 184 млн доларів США. У 2018 році ми плануємо збільшити наші інвестиції більш ніж на третину проти 2017 року. Проект «Тверді лікарські засоби – 2» залишиться основним на цей рік. Нова виробнича дільниця реалізується на базі німецького та італійського технологічного обладнання. Після введення його в експлуатацію сукупні потужності з виробництва таблетованих лікарських засобів мають зрости удвічі – до 3 млрд дозованих одиниць на рік. Також компанія продовжить інвестувати в модернізацію та дооснащення активних виробництв, інформаційні технології, лабораторії відділу контролю якості та лабораторію біотехнологій. Особливу увагу ми приділяємо розробці нових препаратів. Цьогоріч ми плануємо витратити на дослідження та розробки 290 млн грн», – поділилася планами Філя Жебровська, Голова Наглядової ради ПАТ «Фармак».

У 2017 році інвестиції ПАТ «Фармак» у розвиток та модернізацію становили 486 млн грн.

Ключовим об’єктом став проект «Тверді лікарські засоби – 2». На його реалізацію минулого року компанія витратила 149,6 млн грн. Усього в технічне переоснащення ПАТ «Фармак» інвестував 202 млн грн.

Витрати на модернізацію та реконструкцію становлять 213 млн грн. З них 43,8 млн грн — на дооснащення дослідницьких та контрольних лабораторій.

Також 63,9 млн грн було направлено «Фармак» у розвиток ІТ-інфраструктури.

 

Назад до новин

Ще більше новин