Гру 11, 2018

До проекту «Екошкола» «Фармак» долучилися 10 шкіл Києва

ПАТ «Фармак» розширив кордони екологічного проекту «Екошкола» та залучив до нього 10 шкіл Києва.

Учасниками проекту «Екошкола» стали учні шкіл Подільського району міста Києва. Проект триватиме 9 місяців.

Для школярів розроблено унікальний навчально-методичний посібник, який увібрав в себе найголовніші і важливі питання, з якими стикається сьогодні світ. Цей посібник вже направлено на погодження у Міністерство освіти України.

Під час навчання в «Екошколі» учні отримають нові знання про екологічні проблеми, шляхи їх вирішення та основи проектного менеджменту

Після отримання теоретичних та практичних знань, школярі розроблять ЕКО-проекти для своїх шкіл. Кращі з них отримають міні-гранти від ПАТ «Фармак» на їх реалізацію.

«Відвідавши «Екошколу», школяр вже ніколи не буде колишнім. Всі майбутні рішення він буде приймати через призму екології та корисності його дій для навколишнього середовища. Так ми виховаємо екологічне суспільство, яке буде створювати, берегти, творити. А знання в області проектного менеджменту допоможуть вирішити будь-яку проблему школяреві в майбутньому. «Фармак» завжди виступає за нове, інноваційне, дієве. Все що ми робимо приносить користь людям. Будь то ліки або ж проекти, які ініціює «Фармак». А екологічне суспільства – це безсумнівно ліки для нашої планети, яке здатне вилікувати її від глобальних змін, які відбуваються на землі», – відзначив Павло Павлик, операційний директор ПАТ «Фармак».

«Світ тоне в потоках інформації, пришвидшуються темпи життя, споживання ресурсів та продукування сміття. В умовах обмеженості часу, що дається на прийняття рішень щоденного життя, потрібно мати «дорожню карту» дій та базові знання для розуміння, хто ми й де наше місце в глобальній екосистемі. Сподіваюсь, що молодь з усіх регіонів України долучиться до ініціатив «Екошколи» та знайде правильні відповіді та практичні рішення місцевих екологічних проблем!» – додала Олександра Халаїм, голова ГО Український екологічний клуб «Зелена Хвиля»

Довідка: Пілот проекту «Екошкола» було успішно реалізовано у Шостці, де розташований департамент із виробництва АФІ ПАТ «Фармак». Його учасниками стали 9 шкіл міста. У рамках проекту учні 8-11 класів пройшли освітній курс, який тривав 8 місяців, із глобальних теоретичних екологічних питань та навчились застосовувати отримані знання на практиці. Найкращі проекти, спрямовані на вирішення екологічних проблем конкретної школи, отримали міні-гранти від ПАТ «Фармак» на їх реалізацію. Успішний старт проекту «Екошкола» дає змогу транслювати його в різні частини України, залучаючи драйверів екологічно-просвітницького руху, соціально-відповідальний бізнес і головне – небайдужу, прогресивну молодь країни. У 2018 році проект «Екошкола» увійшов у 20-ку кращих соціальних проектів України.

 

Назад до новин

Ще більше новин