Лис 30, 2022

Роль фармацевтики у післявоєнній відбудові: «Фармак» долучився до Kyiv Investment Forum у Брюсселі

SSH_5862

28 листопада в столиці Бельгії відбувся щорічний Інвестиційний форум міста Києва, який є платформою для обговорення реалізації проєктів та залучення інвестицій. Цьогоріч у центрі уваги — післявоєнне відновлення Києва в трьох ключових аспектах: стійкість, інновації та сталий розвиток.

Столиця України є справжнім центром фармацевтичної промисловості. Крім лідера галузі «Фармак», саме тут знаходяться й інші ключові виробники з великим досвідом, професійними командами та передовими технологіями. До того ж, цього літа фармпромисловість було визнано однією з 7 пріоритетних галузей економіки України. Це означає, що відтепер держава буде активно підтримувати проєкти з розвитку та залучення інвестицій для фармацевтичного виробництва.

«Під час відбудови України особливо важливо – зосередитися на галузях з високою доданою вартістю, на смарт-індустріях. І до 24 лютого в центрі уваги в Україні був ІТ-сектор. Українці досягли в цьому успіху, Київ перетворився на великий центр продажу ІТ-ідей. Я можу сказати, що фармацевтика, яка у своєму виробництві та дослідницькій діяльності також використовує передові ІТ-рішення, має не менший потенціал, ніж сектор інформаційних технологій», — коментує директор з корпоративних комунікацій «Фармак» Євгенія Піддубна.

SSH_5884

Спершу у період пандемії, а тепер і під час війни в Україні ми побачили, наскільки важливо мати високо розвинену систему охорони здоров’я, і, авжеж, доступ до лікарських засобів – фізичний і фінансовий. Єдиний шлях для цього – це розвиток сильної та самостійної фармацевтичної промисловості всередині країни.

Щоб гарантувати стійкість, інновації та сталий розвиток Києва та України в цілому, важливо вже сьогодні, плануючи післявоєнну відбудову, зосередити увагу на наукомістких та високотехнологічних галузях. Переконані, що однією з них має стати фармацевтика.

Назад до новин

Ще більше новин