Вер 29, 2022

Вбережемо разом серця України: «Фармак» організував практичний тренінг для лікарів з основ ехокардіографії

29 вересня відзначають Всесвітній День серця. В Україні серцево-судинні захворювання є головною причиною смертності населення. За цим показником наша країна лишається одним зі світових лідерів, згідно з дослідженням Глобального тягаря хвороб (GBD — Global Burden of Disease). Крім того, війна — це час, коли людина постійно перебуває в емоційному напруженні та стресі, які значно прискорюють розвиток серцево-судинних захворювань. Цей прямий зв’язок виявили дослідники Імперського коледжу Лондона та Лондонської школи гігієни та тропічної медицини.

Знімок екрана 2022-09-28 о 12.25.09

Щоб знизити ризик розвитку захворювань серця, варто не тільки дотримуватися порад щодо здорового способу життя, але й бути уважними до самопочуття та регулярно проходити профілактичні обстеження.

Ехокардіографія – це метод ультразвукового дослідження (УЗД) серця та судин, який є одним з найінформативніших. Щоб краще опанувати навички проведення такої діагностики, «Фармак» із Medicover Україна організували для лікарів дводенний тренінг. Навчання було поділене на практичну та теоретичну частини, а також мало окремі блоки з УЗД серця та УЗД судин для різних нозологій. Під час тренінгу всі учасники також вчилися вправлятися з апаратом УЗД, щоб засвоїти нові знання в реальному житті.

Знімок екрана 2022-09-28 о 12.27.46

Загалом до заходу долучилися 35 медиків, серед них переважно кардіологи та сімейні лікарі. Спікерами, завдяки яким навчання було насиченим і цікавим, були:

20220918_123310

«Дякую за таку чудову лекцію! Вона була дуже повчальна та пізнавальна. Дійсно зараз цього в час після COVID-19 і під час війни дуже бракує. Таких офлайн-знань», – поділилася одна з учасниць під час навчання.

Ми раді допомагати медикам вчитися навичкам, які рятують життя і здоров’я українців!

Про те, яких правил важливо дотримуватися у щоденному житті для турботи про здоров’я свого серця, читайте на сайті Центру громадського здоров’я України МОЗ.

Назад до новин

Ще більше новин