Лис 30, 2023

Farmak ChemPro – можливість для студентів-хіміків здобути практичний досвід та подальше працевлаштування

photo1701350478

В листопаді стартував Farmak ChemPRO – чотиримісячний курс-інтенсив, на якому 12 студентів хімічних спеціальностей з трьох провідних ВНЗ Києва, отримають можливість здобути практичні навички роботи в лабораторії на сучасному обладнанні. Під час навчання студенти матимуть всебічну підтримку від провідних фахівців фармацевтичної компанії «Фармак» та викладачів курсу, а по закінченню отримають сертифікат з оцінкою рівня отриманих практичних навичок і знань.

Цей проєкт «Фармак» започаткував в партнерстві з КНУТД після того, як стикнувся з недостатньо високим рівнем практичної підготовки випускників внаслідок дистанційного формату навчання через пандемію і повномасштабне вторгнення. Як лідер ринку, компанія розуміє важливість високої якості підготовки майбутніх фахівців для галузі в цілому, тож взяла за мету надання студентам можливості отримати необхідні для подальшої роботи практичні навички в аналітичній та хроматографічній хімії.

Учасники Farmak ChemPRO пройшли відбір, а 21 листопада в КНУТД вже відбулося перше заняття програми, студенти отримали перші інсайти, а попереду на них чекає ще багато практичного досвіду.

«На дистанційному навчанні були конспекти, задачі, формули, а дуже хотілося більше практичного навчання та досвіду. Насправді я тільки бачила хроматограф. А хочеться також знати, як з ним працювати», – ділиться враженнями одна з учасниць програми Farmak ChemPro.

Для хіміків, які працюють в лабораторіях фармацевтичних компаній, вміння працювати на аналітичному та технологічному обладнанні є обов’язковим. Як із будь-якою навичкою: чим раніше почати її розвивати, тим більш впевнено можна буде працювати в майбутньому. І курс-інтенсив Farmak ChemPRO покликаний вирішувати саме цю задачу – дати молоді можливість проявити себе вже під час навчання і опанувати ці вміння. Після закінчення інтенсиву та складання іспитів всі випускники курсу отримають сертифікати, а найкращі студенти – можливість подальшого працевлаштування.

Назад до новин

Ще більше новин