Жов 30, 2023

«Фармак» увійшов до ТОП-200 найбільших приватних компаній України

Днями видавництво Forbes Ukraine опублікувало рейтинг найбільших приватних компаній, 200 лідерів економіки України. Цьогоріч у переліку вдвічі більше компаній, а також представлена оцінка  діяльності підприємств окремо за галузями. Серед виробників ліків першу сходинку займає фармацевтична компанія «Фармак».

Учасників рейтингу оцінювали згідно з розміром виторгу за 2022 рік. Додаткові галузеві показники включають внесок у ВВП, частку в експорті за результатами 2022 року та настрої підприємців у галузі за перше півріччя 2023 року.

У 2022 році «Фармак» відкрив нову дільницю з виробництва ліків у небулах, інвестував 20 млн євро у  будівництво нового виробничого майданчику у Барселоні, Іспанія, та випустив на ринок 16 нових продуктів.

У 2022 році компанія сплатила до держбюджету всіх рівнів понад 870 млн грн у вигляді податків та зборів. Для «Фармак» навіть під час воєнного стану незмінним залишається вектор руху до інновацій та постійних покращень. Так, у 2022 році лідер галузі інвестував у розвиток власних виробничих потужностей у Києві та Шостці Сумської області, розробку нових ліків, екологічні проекти тощо близько   1 млрд грн.

Компанія здійснює свою підприємницьку діяльність паралельно з постійною фінансовою підтримкою соціальних ініціатив та благодійних проєктів, націлених на допомогу Армії та населенню, що постраждало внаслідок військових дій. Загалом Благодійний фонд Родини Жебрівських* і «Фармак» від початку повномасштабної війни в Україні надали благодійну допомогу на суму понад 100 млн грн.

* Благодійний фонд Родини Жебрівських та компанія «Фармак» є частинами діяльності родини Жебрівських та реалізують благодійну та бізнес-діяльність родини.

Назад до новин

Ще більше новин