Чер 04, 2020

«Фармак» витратив 2,85 млн грн на вдосконалення автопарку

З початку року 550 легкових і вантажних авто обладнали системою GPS-моніторингу. Це дає можливість відслідковувати стан та місцезнаходження авто з вантажем, заощаджувати й оптимізувати логістику.

 

На вантажівки було встановлено GPS-трекери з під’єднанням до CAN-шини (Controller Area Network). Машини обладнали датчиками контролю рівня палива, температури, відчинення дверей та сиреною в разі відкриття дверей фургону. Оператори в режимі онлайн зчитують інформацію з бортового комп’ютера авто й отримують усі необхідні показники стану вантажу. Йде постійний моніторинг температури у фургоні й у разі потреби оперативно вносяться корегування відхилень, що особливо важливо під час транспортування ліків, для яких потрібен певний температурний режим. Оператори контролюють відкриття дверей фургона й доступ до вантажу, що є вимогою FDA. Також реалізовано автоматизацію заповнення дорожньої документації в SAP.

Аналогічний GPS-трекер із під’єднанням до CAN-шини встановили й на легкові автомобілі. Це дає можливість у режимі реального часу зчитувати необхідну інформацію з бортового комп’ютера за будь-який час, планувати проведення ТО й контролювати якість керування автомобілем за визначеними параметрами. Також можна інтегрувати GPS-дані в систему SAP та автоматизувати заповнення дорожньої документації.

Встановлення GPS-моніторингу суттєво зменшує витрати на додаткові системи захисту – сигналізації, блокувальні пристрої, а також ефективно допомагає в розшуку викраденого авто.

«”Фармак” як лідер фармринку прагне до постійного вдосконалення. Минулого року інвестиції в модернізацію становили 714 млн грн. Компанія працює над оптимізацією процесів, скорочує витрати та інтегрує в роботу сучасні ІТ-рішення. Одним із таких рішень є GPS-моніторинг автотранспорту. Встановлення такої системи є вимогою часу, а особливо коли йдеться про транспортування лікарських засобів. Щодня авто компанії проїжджають тисячі кілометрів, тому необхідно відслідковувати в режимі реального часу стан та місцезнаходження авто й вантажу, а також ефективно планувати логістику. Для фармацевтичної компанії дуже важливо вчасно реагувати на відхилення, щоб забезпечити українців та пацієнтів з інших країн ліками “Фармак”. Адже всіх нас об’єднує спільна місія – робити доступним лікування якісними та ефективними ліками, й усі процеси мають здійснюватися безперервно, щоб доставляння лікарських засобів по всьому світу не зупинялося ні на хвилину. Отже, стандарти GMP “Фармак” забезпечує не лише на виробництві лікарських засобів, а й під час транспортування», – зазначила Марина Стріганова, директор із логістики й закупівель «Фармак».

 

Назад до новин

Ще більше новин