Лип 28, 2023

Співробітники «Фармак» стали донорами понад 30 літрів крові та її компонентів

У «Фармак» вже понад 10 років донації крові — це одна з корпоративних традицій. Цього разу 70 співробітників з Києва та Шостки здали разом 28 літрів крові та 3 літри плазми. Подія відбулася у співпраці із проєктом ДонорUA і Національним інститутом хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова, чия бригада здійснила забір.

photo1690528260

«Кому, як не фармацевтичній компанії, знати, наскільки важливо вчасно отримати ліки, коли потребуєш їх. Кров теж здатна когось зцілити, але її не виробляє жодне підприємство — лише ми самі. Велика подяка команді «Фармак», яка підтримує соціально важливі ініціативи й ділиться власною кров’ю для допомоги співвітчизникам», — зазначила Євгенія Якобчук, проєктна менеджерка ДонорUA та організаторка корпоративних донацій.

Волонтерські ініціативи співробітників «Фармак» завжди пов’язані з тим, щоб допомогти захистити життя та здоров’я інших, адже це і є місією компанії. Працівники регулярно долучаються та організовують благодійні забіги та збори, здають кров і допомагають співгромадянам, які постраждали внаслідок воєнних дій. Від перших днів війни, звісно, фокус уваги змістився на підтримку Армії та тимчасових внутрішніх переселенців. Через це корпоративний День донора набув особливого значення, адже кожний літр крові йде на порятунок тих, хто опинився у критичній ситуації.

photo1690528260 (2)

«Коли перебуваєш у тилу, здається, що чим би ти не займався, цього недостатньо для перемоги. Працювати, донатити, не зупинятися — зараз всі ми взяли такий темп. Утім, завжди варто шукати додаткові можливості для допомоги нашим військовим та співгромадянам, які опинилися у складній ситуації. Тож, коли дізналася, що Фармак організовує День донора, сумнівів не залишилося: треба брати участь. Все пройшло легко та швидко. А усвідомлення, що твоя кров може врятувати 2-3 життя, ні з чим не зрівняти», — ділиться Вікторія Попович, старша фахівчиня відділу зі звʼязків з державними органами «Фармак».

photo1690528260 (1)

Назад до новин

Ще більше новин