Лют 16, 2018

Відкритий лист ПАТ “Фармак” щодо препарату “Пектолван Ц”

Дорогі українці!

За останні кілька днів ми отримали тисячі листів і дзвінків з питанням про долю популярного лікарського препарату «Пектолван Ц».

Ми розуміємо Ваше занепокоєння, адже «Пектолван Ц» – ефективний і доступний засіб для лікування захворювань верхніх дихальних шляхів, як і інші препарати серії «Пектолван».

Запевняємо Вас, що «Пектолван Ц» – не заборонений. Йдеться лише про декілька серій цього препарату.

«Пектолван Ц» успішно продається в аптеках. Щорічно випускається більше мільйона упаковок цих ліків. ПАТ «Фармак» відкликав з ринку лише незначну частину продукції – усього шість серій препарату. Тому лікувальні сиропи групи «Пектолван» залишаються у вільному продажу в Україні.

«Пектолван Ц» – зареєстрований лікарський препарат і дозволений для медичного застосування. Він високоякісний і дієвий. У серіях, які зняли з продажу, виявили незначні зміни в показнику «Опис», які не впливають на фармакологічні властивості лікувального засобу і не можуть нашкодити здоров’ю людини. Йдеться тільки про зовнішні візуальні відхилення.

Фахівці ПАТ «Фармак» самі виявили таку невідповідність і повідомили Державну службу з лікарських засобів і контролю за наркотиками. Така процедура передбачена національними та міжнародними стандартами GMP – належна виробнича практика, яку ПАТ «Фармак» впровадив одним з перших в Україні більше 15 років тому.

Адже якість, ефективність і безпека продукції завжди були і залишаються основними вимогами та візитною карткою ПАТ «Фармак».

Щотижня з продажу відзиваються окремі партії лікарських препаратів відомих виробників України і світу. Це поширена практика в країнах і компаніях, які дотримуються європейських вимог до виробництва ліків і піклуються про свою репутацію.

Ми цінуємо Вашу підтримку і турботу про долю популярного українського препарату. Запевняємо Вас, що «Пектолван Ц» доступний для використання.

Ще раз підкреслимо, що продукція ПАТ «Фармак» гарантовано має високу якість, яка контролюється відповідно до національних і європейських стандартів GMP. А приклад з відкликанням з продажу кількох партій «Пектолван Ц» ще раз доводить, що здоров’я українців для ПАТ «Фармак» понад усе.

 

З повагою,

Ваш «Фармак»!

Назад до новин

Ще більше новин