Чер 22, 2022

Забезпечуємо сім’ї городиною та підтримуємо продовольчу безпеку країни

В умовах війни питання продовольчої безпеки гостро постало перед Україною та світом. Адже наша країна відіграє важливу роль у світовому постачанні продовольства та забезпечує продуктами внутрішній ринок.

Сьогодні частина територій, що раніше використовувалась для вирощування врожаю, окупована російськими загарбниками. Окрім того, окупанти крадуть аграрну техніку, знищують продовольчі склади, руйнують дороги. Робота українських фермерів знаходиться під загрозою. І, що ще гірше, жителі сіл втратили можливість годувати родину з власного городу.

Аби допомогти родинам, що постраждали від війни, було створено всеукраїнську ініціативу Seeds for Ukraine (насіння для України). Вона має на меті забезпечити насінням городини понад 100 тисяч українських родин по всій країні. На основі потреб людей, було складено список із необхідного насіння. Це понад 10 видів культур: насіння зелені, салату, огірків, бобових, динь, гарбузів та іншої городини, що звикли вирощувати українці.

photo1655878683 (3)

Ініціативу було створено Міністерством закордонних справ та Київською школою економіки. «Фармак» підтримав проект та передав набори з насінням для 1000 сімей Шосткинської громади, що у Сумській області, яка дуже постраждала від рук окупанта.

«Під час війни багато українців втратили свої домівки та джерело доходу. Сьогодні власний врожай – не пережиток минулого чи бабусина примха. А можливість вижити та прогодувати родину. Та через матеріальну скруту, складнощі із логістикою та доставкою, не всі українці можуть придбати насіння. Для українців власний город – це продовольча незалежність. А ми у всьому прагнемо бути незалежними. Тому ми підтримали ініціативу та поповнили продуктові запаси для тисячі родин Шосткинської громади.» – коментує Євгенія Піддубна, директорка з корпоративних комунікацій.

photo1655878683 (4)

Назад до новин

Ще більше новин